kolmapäev, 11. veebruar 2009

Ploomi-kohupiimakook

Armastan ploomidega küpsetisi! Ja kohupiima!!! Pidin seega ära katsetama selle koogi. Millegipärast tundus jube suur töö. Maitse oli hea ja super ja kui tagant järele mõelda siis polnud see suur vaev. Ei osanud siis lihtsalt asju õiges järjekorras teha et ajakulu oleks minimaalne. Kokkuvõttes tuli hea kook pidulikuks puhuks ja tulekski korrata. Kahju et mul ei tulnud meelde see kook kui me uppusime ploomide saagi alla!





Rosinakeeks

Poest ostsin esimese keeksivormi! Tuligi paari päeva möödudes võimalus katsetada, mida põnevat sellega teha saaks, kui mu Bebe 4 kuuseks sai! Kuna keeksi tegemine mulle täiesti võõras teadus siis tahtsin teha midagi lihtsat. Naljakas lugu aga mina suur rosina armastaja pole, aga keeksi tahtsin just rosinatega teha. Võibolla oli asi selles et minu küpsetiste kõige suurem sööja on just isa, kellele meeldib tassi tee kõrvale ka midagi maitsvat ampsata. Ja temale rosinad meeldivad!

Koostisained
200 g (4 dl) nisujahu
200 g margariini
200 g (2,5 dl) suhkrut
100 g rosinaid
3 muna
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
2 sl rõõska koort või piima
kaunistuseks tuhksuhkrut

Vahustada toasoe margariin suhkruga, lisa ükshaaval munad, samal ajal jätka vahustamist. Siis sega küpsetuspulber, vaniljesuhkur ja rosinad ja jahu omavahel ja siis sega jahusegu koos vedelikuga (rõõskkoor/piim) või hulka. Taigen vala võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi ning küpsetada 200-210°C juures umbes 45 minutit. Lase jahtuda ja puista peale tuhksuhkrut.

Valge śokolaadi tort

Maitseb kui unistus...
Näeb välja kui ingel lumes...

Seda lihtsalt ei saa teisiti sõnadesse panna.

Olin just hiljuti saanud "Perenaise kokaraamatu" uhkeks omanikuks ja sealsed koogid ajasid mu pea segi. Üle päeva võis mind leida midagi ahju pistmas. Muidugi tuleb siia juurde lisada fakt et minu 2.5aastane poeg tahtis kogu aeg teha "baki, baki śokolate" ehk siis segada tainast!!!
Valge śokolaaditordi pilt hakkas mulle silma iga kord kui seda sirvisin ja kui enam ei suutnud "oodata seda õiget pidu" et just seda kooki teha, siis võtsime kätte ja tegime LIHTSALT NIISAMA et saaks ometi ära maitsta :P
2,5a hiljem tegime taas "baki baki śokolate"


Kihiline kohupiima-kirsitort

Küll oli selle koogiga tegemist esimesel korral. Nagu ikka hakkan ma suure Hurraaaa!ga peale ja keset tegemist avastan, oi siin on toores muna sees, aga läbi küpsetama ei pea... Mulle nii ei sobi, kuna lastele toorest muna ei anna ja ise ka nii julge pole, et enda tervisega katsetada. Nii siis on variant a)küpsetada läbi b)muna ära jätta. See retsept on minu lemmik raamatust "Pereköögi kokaraamat" ja natuke muudetul kujul just selle MUNA pärast :)