reede, 18. märts 2011

Maasikad śokolaadis - õhtusöök



Paar kuud tagasi vaatasime HE-ga pilte KA sünnipäevast. Meil oli aeda kaetud imeilus laud, millel siis oli kiluvõileibu (need siis moe pärast, et oleks ka midagi soolast esindatud), kohupiimakook tosca kattega, hunnik erinevat shokolaadi ja maasikaid śokolaadis.
Poiss kohe nõudis, et tema tahab neid!!! Ma siis üritasin välja vabandada, et praegu meil pole maasikaid kodus ja tuleb poest osta. Aga seni õpime KUIDAS TEHA neid nämmasid asju. Lõin lahti youtube ja saime hunniku ideid. Laps oli väga elevil ja ei suutnud ära oodata millal maasikaid ostame...

"Rosinate pidu" ehk rosinatega pidusai - kõik sai alguse rattasõidust ja kaneelirullide isust


Paar aastat tagasi sõitsin rattaga ringi ja järsku tekkis mul mega suur soov kaneelirullide järele. Poe omades pole piisavalt kaneeli ja taignas kardemonist haisugi. Aga minu meelest on need asjad kohustuslikud!!! Kodu peab nende kahe komponendi järele ikka lõhnama ka.
Ma polnud kunagi varem pärmitainast teinud ja mõtlesin, et NÜÜD on käes see kõige õigem aeg see asi ära õppida!!! Võibolla ma olin varem lihtsalt liiga laisk, et oodata taigna kerkimise järele. Tahtsin kõike KOHE ja KIIRESTI.
Koju jõudes katsetasin kaneelirullid ära ja need tulid niiiiii taevalikult head ja pehmed ja hõrgud et ma lausa mugisin neid kuumalt. Ahhh, kui head. Praegu veel limpsan keelega ja pea läheb pilvedesse seda ette kujutades!!!

pühapäev, 6. märts 2011

HULL! köögis ehk ettevalmistused sünnipäevaks

Ma tunnen end nii nagu oleksin pagari ameti üle võtnud. Tööpäev kestab mul 8 tundi, kaua pagarite tööaeg on, ma ei tea. Aga arvestades enda järgi, siis olen teinud juba ületunde. Köögis alustasin toimingutega kell 8 hommikul!!! Nüüdseks on kell 17.53 ja viimane kook ahjus. Pean minema vahepeal seda välja võtma ja uurima kas kõlbab tööle viia 8ndal.

EDIT: Kell 19.30 sai viimane kook ahjust välja võetud :D Tööpäev ametlikult tänaseks LÄBI!!!

Sünnipäeva menüü oli siis selline (mõne asjaga maiustasime kontoris ja mõni asi oli kodus külalistele):
Sidrunikeeks
Väikeseid pirni-sinihallitusjuustu quiche
Ricotta kook
Roquefort juustu pirukas
Victoria jogurtikook
Domino trühvlid
Spanakopita
Napoleoni kook