pühapäev, 26. juuni 2011

Vahvli pühapäev


"waffle sundae"
Varsti on tulemas KA sünnipäev. Olen tükk aega juba mõelnud, et teeks vahvleid sel päeval, lisaks koogile. Paneks sisse jäätist, vahukoort maasikamoosiga või kohupiimakreemi. Nämm.
Samas, olen ma juba aru saanud, et neid asju, mis peavad 100% õnnestuma, ei tasu teha esimest korda sel tähtsal päeval, kui neid vaja on. Seega, äkasin täna üles ja mul oli sees kohe tunne, et täna on see päev, kui peab leidma ema vana nõuka aegse vahvlimasina ja kontrollima, kas ta töötab.
Töötab küll ja lapsepõlvest tuttavad vahvlid ongi valmis...jäätisega imehead!!!

neljapäev, 9. juuni 2011

Rabarberipirukas keedukreemiga

See kook on äärmiselt mõnus amps tassi kohvi juurde, just praeguste kuumade ilmadega, mil rabarberi hapukus on mõnus "äratuskell" uimasele peale :)

esmaspäev, 6. juuni 2011

Krevetipirukas

Sel nädalavahetusel sai suvi minu jaoks ametliku alguse. Esimene piknik sõbrannaga aias: värske ahjust tulnud krevetipirukas ja roosa vein, panid i-le täpi peale, et edukalt lõpetada pikk ja raske kokkamist täis nädalavahetus (Emanda sünnipäeva auks) ja nautida õhtuseid päikesekiiri.

Mascarpone kook mustikatega

Emand sai sünnipäevaks mascarpone koogi mustikatega, mida ta varem on söönud (vaarikatega) ja kiitis taevani.
Seega otsus, mida teha, tema tähtsa päeva puhul, oli vägagi kerge. Vaarikad asendasin mustikatega, kuna pisikestele ei pruugi vaarikaseemned meeldida.
See oli minu esimene katsetus, küpsetada poes müüdava koogipulbriga kooki. Ma ei tea, kas häbi peaks olema, et ma esimest korda küpsetasin valmis pulbriga, või peaks häbi olema üldse, et ma seda pulbrit kasutasin...see oleks nagu kergema vastupanu teed minna...

Kook supper!!! Nami nami!!!

Taco Paj

Meil on kontoris asjad nii kaugele jõudnud, et jagame omavahel retsepte. No kui keegi sööb midagi eriti huvitavat ja uurid, et mis pirukas see on ja kirjelduse järgi tundub superluks, siis ei saa retsepti küsimata jätta ju.

Selle piruka tegemise idee on mul peas olnud vist oma 3 kuud juba. Pole kuidagi tulnud seda õiget põhjust teha. Aga nüüd on käes suvi, selline kuum ja palav aeg, mil mind kisub millegi eksootilise ja vürtsika järele...selles pirukas on taco maitseaine, mis kohe karjub selle järele, et seda teha ja tunda Mehhiko päikest meie maal... Päris napakas, meil on ilus Eesti suvi ja mina unistan Mehhikost...

Tegelikult on Emanda sünnipäev ja kuna päevakangelane pole eriline magusasõber, siis mõtlesin, et üllatan teda sellise pirukaga. Talle väga meeldivad põnevad maitsed...
Laua kattis Manale peakokk HE isiklikult, et meie pere ja muud loomad saaks söödetud!