laupäev, 25. jaanuar 2014

Tiigrid kooreses tšilli & mee kastmes

Ahh nii sama tegime, sest lihtsalt kanasuppi ei viitsinud keetma hakata.

Kastme osa tuleb väga super sidrunine, mee ja pipraga on seda hea enda maitsele meelepärasemaks timmida.

20 hiidkrevetti (võib ka rohkem aga olgu eelnevalt keedetud, kooritud, siis edasine läheb kiirelt)**
porrulauk
hea või praadimiseks*
1 spl jahu*
2 dl vahukoort/köögikoort*
2-4 spl mett
1 sidruni mahl
0,5 tl Cayenne pipart
soola
tilli

*Mina kasutasin laktoosivabu piimatooteid ja gluteenivaba jahu.
**Hunnik tavalisi pisikesi krevette käib ka aga neid pange ikka mitu peotäit, soovitan osta juba kooritud ja sulatage enne ära ka kui pannile viskate

Alusta siis sellest, et sulatada ca 2 spl võid pannil ja lisad sinna porrulaugu ja krevetid (kui krevette on rohkem kui 20 siis pane ka võid rohkem). Kuumuta pannil mõni minut (ära krevette pruunista aga porrulauk võiks olla selline pehme ja hautatud välimusega), siis tõsta krevetid ahjuvormi.

Edasine, mis toimub pannil on suht kiire, seega tee ettevalmistused: pane jahu, koor, mesi, pipar, sidrunimahl, sool ja till pliidi juurde valmis sest ühe käega sa hakkad pidevalt segama ja teisega siis komponente pannile juurde kallama.
Pane ahi 250 kraadini kuumenema (ka minule tundus 250 nagu palju aga raamatust vaatasin mitu korda üle).

Sulata pannil 1 spl võid, lisa sinna jahu - kuumuta mõni minut samal ajal kogu aeg segades. Ära siis nüüd unusta et segamine on pidev: lisa pannile koor ja kuumuta segades, seejärel pane juurde mesi, pipar, sool, till ja lõpuks ka sidrunimahl. Sega korralikult läbi. Kalla kaste krevettidele ja pista ahjuvorm ahju 7 minutiks.

Kastet tuli 20 kreveti peale päris palju, pärast keetsin pennesid ja segasin kastmega (krevetid olid muidugi selleks ajaks juba otsas).