neljapäev, 1. september 2011

Mascarpone-kook valge śokolaadiga - Kuninga teine sünnipäeva kook

Mascarpone-kook valge śokolaadiga
Vapper Rüütel valis kõikidele sünnipäeva-koogid välja juba sel päeval, kui minule kookide raamat kingiti. Oma väikevennale, Kuningale, valis ta eriti ilusa välimusega koogi ja ma kaunistasin selle täpselt nii, nagu raamatus.
Kook on VÄGA magus, kel hambad ei kannata, siis ei tasu proovida. Aga tõsistele maiasmokkadele, musta kohvi kõvale, peaks sobima väga hästi.

Sellele koogile peaks panema sildi "minu lemmik" :P


Mascarpone-kook valge śokolaadiga
8tk
Põhi:
8 vahtrasiirupimaitselist küpsist (Laima) / originaalis 8 Digestive küpsist
50 g sulatatud võid

Kate:
300 g valget śokolaadi (tükelda ära, siis ei pea täidise valmimise ajal mässama)
1,5 dl vahukoort 35%
250 g mascarponet

Kaunistamiseks:
Katjes kommid

Purusta küpsised köögikombainis, lisa sulatatud või ja sega ilusti läbi. Suru küpsisepuru 20 cm diameetrisesse lahtikäivasse koogivormi põhja, mis on külgedelt ääristatud küpsetuspaberiga ja pane mascarponesegu valmimiseni külmkappi.
Kuumuta vahukoor pliidli peaaegu keemiseni, võta pliidilt ja sega juurde śokolaaditükid kuni kõik on sulanud. Pane kõrgesse kaussi mascarpone ja kalla juurde koore-śokolaadi segu ning mikserda korralikult ühtlaseks ja õhuliseks. Kalla täidis küpsisepurust põhjale ja lase külmkapis vähemalt 6 tundi taheneda.
Kui kooki serveerima hakkas siis eemalda esmalt koogivormi serv ja seejärel võta ära küpsetuspaber - aita noaga kaasa sest kook on kleepuv ja kindlasti küpsetuspaberi küljes. Noaga saad siluda kõik ilusaks tagasi. Seejärel lükka nuga koogi põhja alla ja tee ring nii et kook ei oleks enam vormi põhjas kinni ja siis lükka ettevaatlikult serveerimisalusele. Kaunista kommide, nonparellidega või millegi muuga, mis meeldib ja sobib.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar