reede, 20. mai 2011

Mustika-toorjuustukook õe sünnipäevaks

Sünnipäevaks saadud koogiraamatust valis HE välja juustukoogi, mille pidime tegema minu õe sünnipäevaks.
Otsus langes Vaarika-juustukoogi kasuks. Kuna ma kartsin, et HE ei sööks vaarikaid seemnete tõttu, siis muutsin vaarikad mustikatega. Tulemus ületas igasugused minu ootused.





Hommik kell 6.30 päästis eelmise öö kell 23 juhtunud disäästeri
Mustika-toorjuustukook

Põhi
100 g śokolaadiküpsiseid
25 g sulatatud võid

Purusta küpsised köögikombainis ja sega siis sulatatud võiga. Suru küpsisepuru 24 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja pane külmkappi.

Mustikamoos
200 g  mustikaid (sobivad ka külmutatud)
1 spl suhkurt
1 tl maisitärklist

Püreeri mustikad väikeses potis saumikseriga, sega juurde suhkur ja tärklis. Lase segu keema ja keeda 2 minutit. Tõsta pott kõrvale ja jäta moos jahtuma.

Täidis
650 g maitsestamata toorjuustu
150 g valget śokolaadi
1 dl suhkurt
3 muna

Pane ahi 180 kraadi juurde soojenema.
Sulata śokolaad kuuma vee vannil või mikros ja lase pisut jahtuda (peab olema vedel, mitte tahke).
Mikserda toorjuust ja 1 dl suhkurt kreemjaks, lisa ükshaaval juurde munad. Siis kalla juurde sulatatud śokolaad ja kalla toorjuustu segu küpsisepõhjale.
Tilguta toorjuustukreemi sisse ja peale moosi, tõmba kahvliga peale mustrijooni.
Teine variant on tilgutada ca 8 tl moosi koogi sisse, kahvliga muster sisse triibutada ja ülejäänud moos alles hoida, et hiljem jahtunud koogile peale teha kate, millest juttu allpool.
Pane suur kuumakindel anum veega ahju ja selle kohale restile koogivorm. Kui toorjuustukook küpseb veevanniga ahjus siis ei teki koogile peale pragusid. Kui kook on valmis, tee ahjuuks praokile ja las kook jahtub ahjus edasi.

Mina panen sellele koogile peale ka fooliumi teine kord. Kuna minul tõmbas ta pealt pruuniks. Poole küpsemise peal oli asi juba hull. Varem pole sellist nalja jutunud.
Kook valmis, jätsin ta jahtuma. Järgmine hommik kell 6.30 olin tagasi köögis. Tegin teise samasuguse hunniku mustikamoosi valmis, jahutasin, lisasin zelatiini 3 tl kallasin selle koogivormi toorjuustule peale, silusin lusikaga ära. Panin peale murakaid ja maasikaid ja külmkappi õhtut ootama. Õhtul jäi ainult vormist serveerimisvaagnale tõsta (see oli omaette tsirkus: kujutage ette 2 praelabidat, 1 taignasegamis spaatel ja nuga...kõik ühe koogi alla sätitud, et see katki minemata LIBISTADA ühelt aluselt teisele).

HE kattis laua: leidis liniku ja nõud ja viis ka koogi oma kohale, et pilti teha

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar