Igatahes siit tuleb ülimalt maitsev risotto:
3 dl riisi
1 l vett
2 puljongikuubikut
2-3 tomatit
2 sibulat
2 küüslauguküünt
200 g sinki
200 g kalkunifilieed
1 spl tomatipüreed (võib ka ära jätta kui pole)
100-150 g riivjuustu
pipart
soola
peterselli
tilli
Tükelda tomat, sink (mina viilutasin peenikesteks ribadeks) ja kalkunifilee. Haki sibul ja küüslauk peeneks.
Kuumuta sibul, küüslauk potis mõni minut, siis lisa riis ja kuumuta pidevalt segades kuni riis on läbipaistvas muutunud. Siis lisa 600 ml vett, puljongikuubikud ja sega ilusti ära. Lase vaiksel tulel podiseda kuni vesi on peaaegu otsas. Siis lisa ülejäänud 400 ml ja lase kaane all edasi podiseda 15-20 min. Riis peab olema pehme aga mitte päris valmis.
Sel ajal kui riis keeb valmista ette liha:
Pruunista kalkunitükikesed. Seejärel lisa hakkliha ja lase ka sellel pruunistuda. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa tükeldatud tomatid ja tomatipasta.
Kui riis on pehmeks keenud (ehk siis oled kogu 1 l vee ära kasutanud), siis lisa sellele liha-tomatisegu ja riivitud juust ja sega kõik läbi. Raputa peale peeneks hakitud petersell ja till.
Ja nii on vääääga nämma toit valmis. Selle valmimisega kaua ei läinudki. Ainus asi, mis võtab aega, on riisi keetmine.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar