reede, 13. mai 2011

Śokolaadi beseerull jõhvika-mascarpone täidisega

Lemmik, lemmik, lemmik. Nüüd juba proovin ka teisi täidiseid ja katsetan ka besee "värvimisega". Hele beseerull pildil on tehtud SELLE retsepti järgi. Ainult, et maasikate asemel panin vaarikaid. Ja suhkurt 2,5 dl asemel on 2 dl.
Tume beseerull on śokolaadi beseerull jõhvika-mascarpone täidisega. Näm, näm, näm, selline hapukas-magus suutäis. Seda kreemigi sööks täiesti niisama!


Beseerull vaarikate ja vahukoorega / Śokolaadibeseerull jõhvika-mascarponekreemiga
--------------------------------------------------------------------------------
Śokolaadi beseerull jõhvika-mascarpone täidisega:

Vahustatud beseerulli munavalge
Besee
4 munavalget
1 spl sidrunimahla
2 dl suhkurt
2 tl kartulitärklist
2 spl kakaod (Fazer)
kookoshelbeid või mandlilaaste peale puistamiseks

Pane ahi 150 kraadi juurde soojenema.
Sega omavahel kartulitärklis ja kakao. Mõõda välja suhkur.
Vahusta munavalge sidrunimahlaga. Seejärel lisa kolmes osas suhkur, vahepeal munavalgeid vahustades, siis lisa kartulitärklise-kakao segu ja mikserda ilusti läbi. Munavalge vaht ei tohiks anumast välja voolata, vaid ta peals olema ilus, tihke ja läikiv (isegi kakaoga variant läigib). Pane munavalgesegu küpsetuspaberiga vooderdatud suure küpsetusplaadi peale. Silu siledaks, puista peale mandlilaaste või kookoshelbeid ja küpseta 20-25 min. Võta ahjust, lase jahtuda.

Täidis
2 dl jõhvikaid
1 dl suhkurt
150-200 g mascarponet (võib vabalt olla ka tavaline maitsestamata toorjuust)
1 dl vahukoort (vahustatud)
3-5 tükikest Fazer Block śokolaaditahvlist, haki tükkideks

Püreeri jõhvikad suhkruga. Vahusta vahukoor. Vahusta mascarpone kohevaks ja lisa sinna jõhvikapüree, lõpuks sega juurde vahukoor.

Kummuta besee teisele küpsetuspaberile, eemalda see paber, millega ta küpses. Määri peale täidis 3/4 ulatuses, puista peale hakitud śokolaad ja keera küpsetuspaberi abil rulli. Vajadusel hoia sõrmedega ka beseest kinni. Nipp on ka küpsetuspaberit horisontaalselt pingule tõmmata, siis ta ei vaju lohku ja besee on kindlalt peal. Mina keeran kõigepealt 1/3 rullist ja siis keeran teist korda veel. Kokku tuleb siis 3 "kihti". Pane külmkappi kuni serveerimiseni. Rullbiskviit ei taha kaua seista. Paku seda võimalusel paari tunni jooksul.

Beseerullid

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar