reede, 20. mai 2011

Porgandi-porrulaugu pirukas

Täna tähistame minu õe sünnipäeva. Kahjuks on päevakangelane kaugel ära, nii et me ise pidime kogu söömise eest hoolt kandma. Ja me sõime ja sõime ja sõime ja nautisime!!!
HE kattis tädi Illy jaoks laua ka :) Väga armas.
Lepatriinu Märt mängis tähtsat rolli tädi Illy parema käena - istus laua tähtsaimal kohal ja sõi tema eest

2,5 dl speltajahu
75 g võid
100 g kohupiima
2 spl vett
0,25 tl soola

2 porgandit (riivitud)
0,5 porrut (viilutatud)
õli
2 küüslauguküünt
1 dl riivjuustu (1-2 peotäit)
2 dl piima
3 muna
0,5 tl soola
must pipar
tüümiani
riivjuustu

Sega külm või jahuga segamini, lisa kohupiim ja sool, sega veel. Siis lisa vesi ja sega uuesti läbi. Pane külmkappi 30 minutiks.
Valmista täidis:
Pruunista riivitud porgand madalal kuumusel 10 minutit, lisa viilutatud porru ning peeneks hakitud küüslauk ja kuumuta läbi. Klopi muna lahti, lisa piim, maitseained.
Kuumuta ahi 200 kraadini. Vooderda 24-26cm koogivorm taignaga ja küpseta ahjus 10 minutit.
Siis lisa porgandi-porru täidis, puista üle riivjuustuga ja kalla peale muna-piimasegu.
Küpseta ahjus 30 minutit. Kui kook hakkab pealt liialt pruunistuma siis kata see fooliumiga.
Väikeseid kooke küpseta 20 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar