laupäev, 14. mai 2011

Keedukreemikook vaarikatega

Mida teha beseerullidest üle jäänud 4 munakollasega? 1 munakollasega saab kreemja rabarberikoogi ja ülejäänud 3 munakollasega saab keedukreemikooki / koogikesi.
Keedukreemikook vaarikatoormoosiga

Vaarikatega keedukreemikoogid
 Keedukreemikook ja -koogikesed vaarikatega

Põhi
3,75 dl jahu
2 spl suhkurt
180 g külma võid
2 spl külma vett

Sega jahu suhkruga ja lisa tükeldatud külm või. Näpi kiiresti ühtlaseks taignaks. Lisa 2 spl külma vett ja sõtku ühtlaseks. Pane külmkappi 30 minutiks. Siis tee keedukreem.

Keedukreem
3 munakollast
0,75 dl suhkurt
2 spl tärklist
2 dl piima
2 dl vahukoort (vahustamata)
2 tl vanillisuhkurt

Sega munakollased suhkru ja tärklisega. Kalla juurde piim ja sega ühtlaseks, siis lisa vahukoor ja sega uuesti. Lõpuks pane juurde vanillisuhkur. Seejärel pane pott pliidile ja kuumuta kreemi, pidevalt segades, kuni kreem pakseneb hapukooretaoliseks (võib isegi paksem olla). Pane potile toidukile peale ja las kreem jahtub (toidukile ei lase kreemile kilet peale tekkida jahtudes)
Pane ahi 200 kraadi peale kuumenema. Vooderda 26-28 cm diameetriga koogivormi põhi ja servad taignaga. Küpseta 7 minutit. Siis võta vorm välja, pane vormi põhja vaarikaid ja pane lusikaga peale keedukreem Küpseta veel 20-25 minutit. Jälgi, et kreem liiga pruuniks ei tõmbuks. Võta ahjust välja ja lase täielikult jahtuda.

Ühe koogi jaoks läheb tainas 26-28cm diameetrisesse vormi, koogikeste puhul arvesta ca 12nega. Kas siis 8cm diameetrised madalad korvid või muffinipanni pesad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar