teisipäev, 19. oktoober 2010

Banaanikeeks


See keeks ei püsi üle 30 minuti laual! Üks minu lemmikuid keekse, mida teha, kuna ta on hea, mahlane ja maitserikas!!!
Minu ema, kes magusast ei hooli absoluutselt, sööb seda mitu tükki korraga. Kui ta seda esimest korda maitses, siis küsis kohe: "Kas sa mu sünnipäeval seda tööle kaasa teed?" :) Tõeline kompliment keeksile.

Banaanikeeks
2 küpset banaani (ära karda kasutada juba üle küpsenuid)
175 gr toasooja võid
1,5 dl suhkurt
3 muna
4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl kardemoni
0.5 tl kaneeli

Pane ahi 180 kraadi peale kuumenema.
Purusta banaanid kahvliga.
Sega omavahel kuivained: jahu, küpsetuspulber, kardemon ja kaneel.
Toasoe või vahusta suhkruga ja lisa ükshaaval munad.
Seejärel sega juurde jahusegu ning viimasena lisa püreestatud banaanid.
Kalla tainas võiga määritud/küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi ja küpseta 40-50 minutit. Enne kui keeksi välja võtad vormist lase tal natuke jahtuda. Päris kuumalt ei tasu süüa! See keeks on nii hea et isegi kui põletad keelt, ikka sööd!!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Postita kommentaar