teisipäev, 19. oktoober 2010

Singi-koorepirukas & Tuunikalapirukas

Singi koorepirukas ehk Quiche Lorraine on üks minu lemmikuid. Välimuselt kook aga kõhu saab korralikult täis kuna see on vägagi rammus, sisaldab ju sinki, juustu ja koort! :D
Tuunikalapirukat tahtsin ka proovida tükk aega. Polegi kalast muud õieti teinud kui ainult kalasuppi või ahjus fooliumis küpsetanud. Võtsin siis julguse kokku ja tegin ära! Ja maitses hästi. Tuunikala on mulle südamelähedane ja see pirukas oli vägagi mõnus amps! Meeldis ka minu isale, kes esiteks - ei ole selliste pirukate "fänn", teiseks - ei söö kala. Kokkuvõttes võin julgelt korrata ilma hirmu tundmata et pean üksi ära sööma :D








Singi-koorepirukas
Põhi:
150g külma võid
3dl jahu
0,5tl soola
2sl vett

Kate:
200g tükeldatud sinki
1 punane sibul
3 muna
3,5 dl kohvikoort
3dl riivitud juustu
väike purk ananassitükke
0,5tl soola
purustatud pipart

Sega või, sool ja jahu. Lisa vesi ja sõtku ühtlaseks taignaks.
Pane külmkappi 30min-1h seisma.
Kui tainas on oma aja ära seisnud vooderda koogivormi (26-28cm) põhi ja servad sellega. Torka kahvliga põhja augukesed ja küpseta 10minutit ahjus 225 kraadi juures.

Täidiseks pruunista pannil tükeldatud sink ja sibul.
Vispelda munad, koor, sool ja pipar. Seejärel sega juurde ka riivitud juust.
Kui tainas on küpsenud siis pane sellele sink, sibul ja kalla üle koore-juustu seguga.
Küpseta nüüd terve kook 200 kraadi juures 20 minutit. Kook peaks pealt jääma ilus helepruun.


Tuunikalapirukas
Põhi:
75g toasooja võid
2dl nisujahu
näpuotsaga soola
2sl külma vett

Täidis:
1 sibul
1 nõrutatud tuunikala konserv(tuunikala vees)
200 g riivitud juustu
4 muna
0,5-0,75dl piima (soovi korral hoopis kohvikoort)
2 tomatit
soola
pipart
hakitud ürte (pune, petersell, basiilik...mida parasjagu leidub)

Pane ahi 200kraadu juurde soojenema.
Sega või jahu ja soolaga. Lisa vesi ja sõtku taignaks. Vooderda võiga määritud koogivormi (26-28cm) põhi ja ääred taignaga.
Tükelda sibul ja prae klaasjaks.
Laota taignale ja puista peale ürte.
Nüüd pane peale hästi nõrutatud tuunikala ja kõige tipuks riivitud juust.
Klopi lahti munad piimaga ja kalla pirukale.
Lõika tomat viiludeks ja laota koogile peale, raputa peale pisut soola ja purustatud pipart.
Küpseta ahjus 30 minutit.
Enne serveerimist lase täielikult ära jahtuda, siis tahkub täidis ilusti ära.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar