neljapäev, 21. oktoober 2010

Śokolaadimuffinid ja rosinamuffinid ehk kui andunud taigna segaja mul kodus on!

Üllatus milline! Śokolaadi ja śokolaadisaia poes nähes, tahab 5 aastane poeg seda KINDLASTI saada. Ja ka sööb seda! Kui ma kodus pakun, et teeme ise ka midagi śokolaadist, siis on ta kohe nõus. Segame taigna valmis, küpsetame, ootame, millal ahjukuumad küpsetised on nii palju jahtunud, et neid ka kätte saaks võtta ilma põletada saamise ohuta...ja tulemus...laps ei tahagi! Kuigi ta ISE on sinna pannud kakaopulbrit JA śokolaadi. On ju ise tunnistajas olnud, et sinna läks see kõige, kõige parem kraam. LISAKS nõudis ta, et pähleid paneme ka!
Mul on kahtlus, et talle lihtsalt meeldib asju taignasse kallata ja siis segada ning seejärel vormi(desse) jagada. Kuna mul on ka kujunenud lemmik "põhiretsept" muffinitele, siis katsetasime seekord lisada ning muuta mõnda koositisosa. Ma arvan, et see õnnestus meil hästi.
Suurest soovist lapsele meelehead teha ja lasta tal VEEL tainast vormikestesse panna, tegime viimati kahed erinevad muffinid: esimesed śokolaadiga lastele ja teised said vanaisale rosinatega, sest talle rosinad küpsetistes väga meeldivad.


Śokolaadimuffinid pähklitega
50 g võid
2 muna
1,5 dl suhkurt
1,5 dl hapukoort
3 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
3 tl kakaod (meie köögis kasutusel Fazer firma oma)
100 g śokolaadinööpe (väikesteks tükkideks lõigutud tahvel)
50 g purustatud mandleid

Pane ahi 200 kraadi peale kuumenema.
Sulata või. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, kakao, śokolaadinööbid ja pähklid.
Vahusta munad suhkruga. Lisa vahustatud munadele hapukoor ja sulatatud või ning sega ühtlaseks. Seejärel lisa juurde jahusegu ning sega uuesti.
Pane tainas muffini vormidesse ja küpseta 20-25 minutit silikoonvormides või 15-20minutit metallvormis.

Rosinamuffinid
1,5 dl rosinaid (leotatud)
50 g võid
2 muna
1,5 dl suhkurt
1,5 dl jogurtit
paar tilka mandliessentsi
3 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit

Pane rosinad kaussi, kalla peale nii palju vett, et rosinad saaksid kaetud ja jäta 20minutiks imenduma.
Pane ahi 200 kraadi peale kuumenema.
Sulata või. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber.
Vahusta munad suhkruga. Lisa vahustatud munadele jogurt, sulatatud või, mandliessents ja liigsest veest kurnatud rosinad ning sega. Seejärel lisa juurde jahu, sega ühtlaseks. Jaga muffinitainas vormidesse. Silikoonvormis valmivad nad 20-25 minutiga. Metallvormis 15-20 minutiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar