teisipäev, 17. mai 2011

Mida teha kaalikast ja porgandist...

Mingi aeg tagasi ostsin peedi ja kaalika. Peedist teadsin mida teha tahan, aga kaalika ostsin lihtsalt tuju tõttu, et VÕIKS ju osta ja kõik. Aga mida sellest teha, polnud vähimatki aimu. Eile tekkis suur isu süüa ahjus küpsetatud porgandit mingi koorekastmega. Otsides välja need porgandid, leidsin ka selle kaalika ja tükeldasin ka selle porgandite juurde.








Porgandi-kaalikavorm koorekastmes

ca 400 g kaalikat
3-4 porgandit
3-4 peotäit porrut (viilutatud)
4 dl 35% koort
2 spl jahu
150-200g juustu (riivitud)
tüümiani
soola
pipart

Tükelda kaalikas 1x1cm kuubikuteks. Lõika porgand ketasteks. Pane vette keema, kuni kaalikas on poolpehme. Samal ajal valmista koorekaste. Sega jahu vähese piimaga nii, et klimpe ei tuleks. Lisa ülejäänud piim ja kuumuta. Lisa 2/3 riivitud juustu ja maitseained ja sega kuni juust on sulanud.
Kurna keedetud juurviljad, lisa viilutatud porru ja kalla juurviljade juurde koorekaste ning sega kõik läbi.
Pane ahjuvormi (mul mahub see 20x30 cm vormi), kata fooliumiga ja küpseta 200 kraadi juures ahjus 30 minutit. Seejärel eemalda foolium, pane peale ülejäänud riivjuust ja küpseta veel 10 minutit.

PS. See asi tuli nii hea, et eile sai praktiliselt otsa. Ja täna tegin teist korda. Koore asemel kasutasin piima ja kohe oli tunda, et kaste pole enam nii hea!!! Kes aga tahab nii rammususe, kui ka maitse pealt kokku hoida, siis võib panna piima koore asemel. Aga tõsiselt, see oleks hea roa totaalne rikkumine!!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar