kolmapäev, 11. veebruar 2009

Ploomi-kohupiimakook

Armastan ploomidega küpsetisi! Ja kohupiima!!! Pidin seega ära katsetama selle koogi. Millegipärast tundus jube suur töö. Maitse oli hea ja super ja kui tagant järele mõelda siis polnud see suur vaev. Ei osanud siis lihtsalt asju õiges järjekorras teha et ajakulu oleks minimaalne. Kokkuvõttes tuli hea kook pidulikuks puhuks ja tulekski korrata. Kahju et mul ei tulnud meelde see kook kui me uppusime ploomide saagi alla!






Põhi
150g võid
3dl jahu
100g mandleid
1,5dl suhkurt

Täidis
150g võid
1,5dl suhkurt
1tl vanillsihkurt
2muna
1pakk (45gr) vanillipudingipulbrit ntx ekströms
1sidrun
350g kohupiima
150g maitsestamata toorjuustu

Peale
1purk ploomikompotti ca 825g purk (või 600g värskeid ploome)

Haki või jahu, purustatud mandlite ja suhkruga purutaoliseks massiks. Vooderda 24-28cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Pane 3/4 segust vormi ja vajuta see põhja ja äärtele. Küpseta 10 minutit 180kraadises ahjus.

Vahusta toasoe või tavalise suhkru ja vanillsuhkruga. Lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad. Siis sega juurde pudingipulber, 1 sl riivitud sidrunikoort, 3sl sidrunimahla, kohupiim ja toorjuust. Pane segu eelnevalt kõpsetatud põhjale. Sellele laota kompotiploomid (eelnevalt nõrutatud ja veendu et neis pole kive). Puista peale alles jäänud taignapuru. Küpseta 80 minutit 180kraadises ahjus. Kui kook hakkab liialt pruunistuma pealt siis kata fooliumiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar