
Põhi:
500g maitsestamata toorjuustu
1,25dl suhkurt
1tl sidrunimahla
200gr valget shokolaadi
2dl hapukoort
2 muna
1tl vanillsuhkurt
Kate:
2,5dl hapukoort
2spl suhkurt
Sulata shokolaadi. Vahusta toorjuust, suhkur ja sidrunimahl. Lisa sellele sulatatud shokolaad, hapukoor, munad ja vanillsuhkur ja sega kõik hästi läbi. Vala segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse 24-28cm läbimõõduga koogivormi ning silu pealt ühtlaseks. Küpseta 1 tund 160 kraadi juures. Katteks sega hapukoor suhkruga ja määri see ahjust tulnud tordile. Seejärel pane tagasi ahju ja lase küpseda 5-10 minutit. Enne kui eemaldad küpsetusvormi ääred lase tordil täielikult jahtuda. Siis pane tort vähemalt 5 tunniks külmkappi, veel parem kui saad terveks ööks külmkapis hoida. Vahetult enne serveerimist kaunista riivitud shokolaadi või värskete puuviljadega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar