Rabarberikeeks
3 muna
2 dl suhkurt
2 dl jahu
1 dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulber
1 tl apelsiniessentsi pulbrit (Rimis Schwartau Orange Back 2x5g pakikesed), selle võib ka ära jätta
100 g sulatatud võid
3 dl kooritud ja tükeldatud rabarberit
Pane ahi 180 kraadi peale soojenema.
Sega kuivained omavahel.
Vahusta munad suhkruga kohevaks ja heledaks vahuks ja siis kalla juurde kuivained ning sega läbi. Seejärel sega juurde sulatatud või ja kõige viimasena rabarberi tükid.
Vooderda keeksivorm küpsetuspaberiga. Teine variant on lõigata vormi põhja paraja suurusega küpsetuspaberi tükk - siis ei jää keeks põhja külge kinni ja määrida vormi servad võiga. Soovi korral võib servad nt ka kookoshelvestega üle puistada.
Kalla tainas vormi ja küpseta ahjus 45-50 minutit.
Silikoonvormides küpsesid mul 3 armsat rabarberimuffinit 25minutit.
Jahtunud keeks tõsta ümber serveerimisalusele, puista üle tuhksuhkruga.
Bon appétit!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar