Makaroni-hakklihavorm
(mugandatud raamatust "100 suppi, paja- ja vormirooga", originaal nimi Spageti-hakklihavom)
200 g makarone
300 g hakkliha (mina kasutasin veisehakkliha)
1 sibul
2 küüslauguküünt
3 porandit
1 purk purustatud tomateid
soola
pipart
1 tl jahvatatud paprikapulbrit
2 tl basiilikut
2 dl kohvikoort/vahukoort
100-150gt riivitud juustu
Keeda makaronid ja kurna.
Riivi porgand, haki sibul, peenesta küüslauk ja hauta pannil pehmeks. Pane kõrvale.
Pruunista hakkliha. Lisa hakklihale porgand, sibul, küüslauk, purustatud tomatid ja lisa maitseained ning hauta 5-10 minutit.
Pane ahi 225 kraadi juurde kuumenema.
Sega makaronid, hakklihasegu ja koor omavahel. Pane segu küpsetusvormi ja puista peale riivitud juust.
Küpseta ahjus 20 minutit.
Seda vormi kordan kindlasti peatselt veel. Proovin täistera- või speltajahust makaronidega ja kana või kalkuni hakklihaga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar