teisipäev, 19. oktoober 2010

Kaneelirullid & Pidusai

Pärmitagnast küpsetised on meie pere ühed lemmikud. Ma pole küll suur pärmitaigna tegemise fänn sest see võtab ju niiii kaua aega :D Aga kui teha siis on tulemus super!
Minu esimene pärmitaignast katsetus oligi 2 plaaditäit kaneelirulle ja neid ma jäängi tegema...Mõnikord võib rosinaid ka vahele pista et oleks üllatusmoment :D
Mingi aeg mõtlesingi et välimuse mõttes võiks ju proovida pärga teha, mitte ükshaaval küpsetada...Siis on ka murdmise rõõmu.








Tainas
50 g pärmi
0,5 dl käesooja vett
100 g võid
3 dl piima
0,5 tl soola
1 dl suhkrut
1 tl purustatud kardemoni
12 dl jahu

Täidis
100 g võid
1 dl suhkrut
0,5 sl purustatud kaneeli

Lahusta pärm soojas vees.
Sulata või kausis. Lisa sellele toasoe piim.
Vala käesoe segu pärmi hulka.
Sega juurde sool, suhkur ja kardemon.
Sõtku natuksese haaval juurde jahu, kuni tainas on ühtlane.
Kata taignakauss rätikuga, lase soojas kohas kerkida 1 tund.

Pane ahi 200 kraadi peale kuumenema.
Kui tainas on 1 tund kerkinud siis sõtku see õrnalt jahusel laual läbi ja jaga kolmeks.
Rulli iga osa ristkülikuks.
Määri sulatatud võiga, raputa peale suhkurt ja kaneeli ning keera laiemast servast rulli.
Lõika rullid 2-3 cm paksusteks viiludeks ja aseta saiad ahjuplaadile. Määri lahtiklopitud munaga.
Küpseta 10-15 minutit.

Pidusaia tegin nii et täidisesse panin kaneeli asemel vees leotatud rosinaid. Ja lõigatud kettad panin koogivormi.
Pidusai rosinatega

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar