Mascarpone-kook valge śokolaadiga |
Kook on VÄGA magus, kel hambad ei kannata, siis ei tasu proovida. Aga tõsistele maiasmokkadele, musta kohvi kõvale, peaks sobima väga hästi.
Sellele koogile peaks panema sildi "minu lemmik" :P
Mascarpone-kook valge śokolaadiga
8tk
Põhi:
8 vahtrasiirupimaitselist küpsist (Laima) / originaalis 8 Digestive küpsist
50 g sulatatud võid
Kate:
300 g valget śokolaadi (tükelda ära, siis ei pea täidise valmimise ajal mässama)
1,5 dl vahukoort 35%
250 g mascarponet
Kaunistamiseks:
Katjes kommid
Purusta küpsised köögikombainis, lisa sulatatud või ja sega ilusti läbi. Suru küpsisepuru 20 cm diameetrisesse lahtikäivasse koogivormi põhja, mis on külgedelt ääristatud küpsetuspaberiga ja pane mascarponesegu valmimiseni külmkappi.
Kuumuta vahukoor pliidli peaaegu keemiseni, võta pliidilt ja sega juurde śokolaaditükid kuni kõik on sulanud. Pane kõrgesse kaussi mascarpone ja kalla juurde koore-śokolaadi segu ning mikserda korralikult ühtlaseks ja õhuliseks. Kalla täidis küpsisepurust põhjale ja lase külmkapis vähemalt 6 tundi taheneda.
Kui kooki serveerima hakkas siis eemalda esmalt koogivormi serv ja seejärel võta ära küpsetuspaber - aita noaga kaasa sest kook on kleepuv ja kindlasti küpsetuspaberi küljes. Noaga saad siluda kõik ilusaks tagasi. Seejärel lükka nuga koogi põhja alla ja tee ring nii et kook ei oleks enam vormi põhjas kinni ja siis lükka ettevaatlikult serveerimisalusele. Kaunista kommide, nonparellidega või millegi muuga, mis meeldib ja sobib.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar