neljapäev, 1. september 2011

Meekook - Kuninga sünnipäevaks

Meekook
Meekook - see sõna on mul peas kumisenud juba mitu aastat. Aga selle tegemisest olen hoidnud eemale samasuguse hirmuga, nagu Napoleoni koogist (viimane on mul edukalt selgeks saadud).

Kontoris lõuna ajal läks jälle jutt lahti, kuidas mingit (plaadi)kooki teha ja seda siis kaunistada või lõigata lapsele meelepäraseks. Lõpuks jõudsime omadega selleni, et "Karital on maailmaparima meekoogi retsept!"

No kui sul on miljon meekoogi retsepti ja ei oska ühtegi neist valida, siis ei kipugi tegema, kartuses, et ei õnnestu...
Aga kui sulle öeldakse "näe, siin on sulle maailmaparim, miljon korda läbiproovitud variant", siis sellest ma ära öelda ei saa!!!




Meekook
(sellest tuleb suur plaaditäis kooki)

2 muna
2 dl suhkurt
100 g sulatatud taluvõid
2 spl mett
2 tl söögisoodat
9 dl jahu

500 g hapukoort
2 dl suhkurt

Pane mesi eraldi potti ja keeda kuni see hakkab vaikselt mullitama, siis lisa söögisooda. Mee-sooda segu hakkab vahutama, sellest ei tasu ehmuda. Lase vahul jahtuda mõned (2-3) minutid.
Sel ajal sulata või mikros ja vahusta munad suhkruga.
Sega kokku vahustatud munad, meevaht ja sulatatud või.
Seejärel lisa jahu kuni pead käega sõtkuma ja saad vormida ta palliks ning tainas ei kleepu käte külge.
Jaga tainas 4 palliks, rulli iga pall suure plaadi peale laiali (hea on rullida kohe küpsetuspaberile ja see plaadile pärast tõsta).
Küpseta kõik plaadid eraldi 5-10 minutit (kuni taignakiht on saavutanud kuldpruuni jume) 175 kraadises ahjus ja lase täielikult jahtuda.
Kui üks plaat on valmis siis on kohe soojalt teda hea lõigata sobivasks kujuks. Mina kasutasin "śabloonina" taldrikut ja tulid ilusad ringid.

Sega hapukoor ja suhkur kokku, määri jahtunud plaatide vahele ja lase külmikus seista vähemalt 8 tundi.
Selle koogiga pidavat nii olema, et mida kauem seisab, seda paremaks ta muutub :)

Tänud ja aitähid Karitale :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar