pühapäev, 5. oktoober 2008

Jõhvikaparfee

400gr jõhvikaid
6 munakollast
2dl suhkurt
4dl vahukoort
soovi korral 4spl marjalikööri

Purusta jõhvikad blenderiga (võib ka läbi sõela purustada). Vahusta munakollased suhkruga. Teises kausis vahusta vahukoor. Purustatud jõhvikate hulka lisa munakollasevaht ja sega. Siis lisa sellele segule vahukoor ja sega taas. Võta vorm millesse segu plaanid panna (vorm peab olema külmakindel et sügavkülmas ei läheks katki). Loputa see vorm külma veega üle ja kalla siis segu selle sisse. Kata pealt toidukilega ja pane sügavkülma terveks öösk seisma. Tund kuni kaks enne serveerimist tõsta parfee tavalisse külmkappi. 20 min enne laualepanekut kasta vorm kuuma vee sisse ja siis kummuta kausi sisu taldrikule. Enne serveerimist lase toatemperatuuril mõnikümmend minutit pehmeneda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar