neljapäev, 9. oktoober 2008

Valge shokolaadi-juustutort

Kes seda kooki ühe tüki sööb, tuleb ka teise järele...
Sõbranna sünnipäevale tegin topelt kogustega suure plaaditäie kuigi teadsin et naised "HETKEL magusat ei söö" ja mehed "pole magusa-armastajad". Aga ma ei muretsenud. Tuli välja nii et koogist ei jäänud kübetki alles ja kui juurdeküsijad avastasid et on otsas siis oli pettumus suur. Ja kõige paremaid kiidusõnu sain just meeste!!! käest kes ütlesid kui ühest suust "see on nii hea/küll on maitsev/seda kohe peab teise tüki veel võtma! Ma muidu magusat üldse ei söö AGA seda peab kohe veel võtma kui on."



Põhi:
500g maitsestamata toorjuustu
1,25dl suhkurt
1tl sidrunimahla
200gr valget shokolaadi
2dl hapukoort
2 muna
1tl vanillsuhkurt

Kate:
2,5dl hapukoort
2spl suhkurt

Sulata shokolaadi. Vahusta toorjuust, suhkur ja sidrunimahl. Lisa sellele sulatatud shokolaad, hapukoor, munad ja vanillsuhkur ja sega kõik hästi läbi. Vala segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse 24-28cm läbimõõduga koogivormi ning silu pealt ühtlaseks. Küpseta 1 tund 160 kraadi juures. Katteks sega hapukoor suhkruga ja määri see ahjust tulnud tordile. Seejärel pane tagasi ahju ja lase küpseda 5-10 minutit. Enne kui eemaldad küpsetusvormi ääred lase tordil täielikult jahtuda. Siis pane tort vähemalt 5 tunniks külmkappi, veel parem kui saad terveks ööks külmkapis hoida. Vahetult enne serveerimist kaunista riivitud shokolaadi või värskete puuviljadega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar