kolmapäev, 11. veebruar 2009

Kihiline kohupiima-kirsitort

Küll oli selle koogiga tegemist esimesel korral. Nagu ikka hakkan ma suure Hurraaaa!ga peale ja keset tegemist avastan, oi siin on toores muna sees, aga läbi küpsetama ei pea... Mulle nii ei sobi, kuna lastele toorest muna ei anna ja ise ka nii julge pole, et enda tervisega katsetada. Nii siis on variant a)küpsetada läbi b)muna ära jätta. See retsept on minu lemmik raamatust "Pereköögi kokaraamat" ja natuke muudetul kujul just selle MUNA pärast :)





Esimene kiht
200g võid
1,5dl suhkurt
4 munakollast
500g kohupiima (võib ka rosinatega)

Hõõru toasoe või suhkruga vahule. Lisa munakollased ja kohupiim ning sega. Kalla segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi mõõduga 24-28cm, tasanda. Küpseta ahjus 1h 160 kraadises ahjus. Lase jahtuda.


Teine kiht
200ml vahukoort
1dl suhkurt
2sl kakaopulbrit
2sl zealtiini+1dl vett

Vahusta vahukoor suhkruga siis lisa kakaopulber ja sulatatud zelatiin (sulata madalal kuumusel) ja sega kõik läbi. Laota segu esimesele jahtunud kihile ja lase külmikus seista 1-2h kuni kiht on tarretunud.


Kolmas kiht
1 purk murelikompotti (minul oleks läinud 1.5purki 28cm vormi puhul, panin puudu jäävale osale mandariiniviile)
2sl zelatiini+2dl murelikompoti vedelikku

Nõruta marjad ja laota koogi teisele tardunud kihile üks teise kõrvale. Paisuta zelatiin 2dl kompotivedelikus ja sulata madalal kuumusel, lase veidi jahtuda ja siis nirista marjade peale. Seejärel pane tort külmkappi ja hoia seal üleöö (võib ka hoida kuni szelatiin taheneb).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar