kolmapäev, 11. veebruar 2009

Rosinakeeks

Poest ostsin esimese keeksivormi! Tuligi paari päeva möödudes võimalus katsetada, mida põnevat sellega teha saaks, kui mu Bebe 4 kuuseks sai! Kuna keeksi tegemine mulle täiesti võõras teadus siis tahtsin teha midagi lihtsat. Naljakas lugu aga mina suur rosina armastaja pole, aga keeksi tahtsin just rosinatega teha. Võibolla oli asi selles et minu küpsetiste kõige suurem sööja on just isa, kellele meeldib tassi tee kõrvale ka midagi maitsvat ampsata. Ja temale rosinad meeldivad!

Koostisained
200 g (4 dl) nisujahu
200 g margariini
200 g (2,5 dl) suhkrut
100 g rosinaid
3 muna
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
2 sl rõõska koort või piima
kaunistuseks tuhksuhkrut

Vahustada toasoe margariin suhkruga, lisa ükshaaval munad, samal ajal jätka vahustamist. Siis sega küpsetuspulber, vaniljesuhkur ja rosinad ja jahu omavahel ja siis sega jahusegu koos vedelikuga (rõõskkoor/piim) või hulka. Taigen vala võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi ning küpsetada 200-210°C juures umbes 45 minutit. Lase jahtuda ja puista peale tuhksuhkrut.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar