reede, 29. aprill 2011

Tatra-veisehakkliha hautis

Kuna minu kiirlasagne sai samal õhtul praktiliselt otsa ja tulemas on laupäev, mil ma loodan aias palju ära teha, mitte pliidi ääres seista, siis mõtlesin, et tuleks teha kiiresti uus toit valmis. Kuna tatart pole me ammu söönud, otsustasin leida oma kokaraamatutest mingi tatra-hakkliha hautise. Hakkliha on meil popp, sest seda on lastel lusikaga hea ja kerge süüa ja nad eelistavad seda rohkem kui tükilist liha.
Tatra-veisehakkliha hautis
(minu poolsete muudatustega raamatust "Nutika perenaise kokaraamat")

3 dl tatart (mina keedan vahemikus 1dl tatart/2dl vett)
3 porgandit
2 sibulat
2 küüslauguküünt
400-500 gr veisehakkliha (ei pea olema veisehakkliha)
1 purk purustatud tomateid
soola
pipart
basiilikut
hakitud tilli

Keeda tatar valmis. Võta kohe suurem pott sest lõpptulemus on kõik seal segamini.
Riivi porgand, tükelda sibul ja küüslauk. Hauta pannil pehmeks. Pane kõrvale.
Siis pruunista pannil hakkliha, lisa juude porgandisegu, maisteained, purustatud tomatid ja kuumuta veel mõni minut.
Kalla hakklihasegu potti, kus on tatar ja sega korralikult läbi. Hauta ca 10 minutit veel.

1 kommentaar: