esmaspäev, 24. oktoober 2011

Sõbranna śokolaadirull

Kassid läinud - hiirtel pidu!
Mehed läinud - naistel pidu! (loe: kokkamisõhtu)

Ühel laupäeval, kui ma olin just oma trenniga ühele poole saanud, helistas A, et tema on kodus pisemaga üksi ja ma võiks külla tulla, kui ma viitsin. Sai siis kokku lepitud, et Mana vaatab KA ja HE järele ja ma käin natukeseks A juures. Võtsin kaasa 300g śokolaadi, mida oli vaja ühe śokolaadirulli jaoks, mida A plaanis juba miljon aastat valmistada. Rull sai imehea ja maitsev. Lisaks oli väga põnev koos kokata ja arutada töö käigus, kui kõva vaht peab sellest munavalgest tulema ja miks śokolaad hakkas kiiresti tahenema, kui selle munakolasesegusse lisasime... Idee Baileys likööri lisada oli geniaalne! Kokkamise ja söömisega läks nii kaua, et mul oli au süüa kooki ka hommikusöögiks tassi kohvi kõrvale ja pean tunnistama, et seistes see kook muutub veelgi paremaks! Peale suurt koogisöömist tuli muidugi seada sammud õhtusesse trenni, et teine kordki A-ga koos kokata (kahjuks leppisime me hiljuti kokku, et nüüd on pikaks ajaks kookidel ja tortidel ja küpsistel, kommidel, śokolaadidel jne kriips peal) :D
Tänan veelkord A-d selle imelise koogi eest, sest tema selle retsepti leidis ja kõik vajaliku kokku segas ja mina lihtsalt seisin kõrval ja olin ilus......... ja vesistasin :P


Śokolaadirull
5 muna (munavalged ja -kollased eraldi)
1 dl suhkurt
300 g tumedat śokolaadi
4 ml vahukoort
2 spl suhkurt
1 apelsini riivitud koor
0,5 dl Baileys koorelikööri
paar peaotäit kivideta kirsse (kompoti või värskeid)

Pane ahi 180 kraadi peale kuumenema.
Vahusta munavalged kõvaks vahuks, siis vahusta munakollased suhkruga. Sulata vesivanni kohal sulatatud šokolaad ja kalla see munakollaste hulka, sega ühtlaseks - kui śokolaad hakkab kiiresti tahenema siis pane kauss vesivannile tagasi ja sega. Seejärel lisa munavalgevaht ja sega taas ühtlaseks.
Pane suurele ahjupannile küpsetuspaber ja määri see õliga.

Seejärel kalla tainas paberile ja aja laiali.
Küpseta 180 kraadises ahjus 10-15 minutit.
Kui kook on valmis siis keera pealmine pool uuele küpsetupaberile ja võta koogi küljes olev paber ettevaatlikult maha.

Jahtumise ajal valmista täidis.
Vahusta vahukoor suhkruga, lisa Baileys ja lisa apelsini riivitud koor.

Määri jahtunud biskviidile vahukoor, puista peale kivideta kirsse ja keera rulli kolmes osas.
Lase maitsestuda järgmise päevani külmkapis, siis on see palju, palju, palju parem!!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar