laupäev, 12. mai 2012

Toorjuustu-ricotta kook valge śokolaadiga

Minu küpsetamised jäävad üha harvemaks ja harvemaks. Ei ole enam seda suurt tuhinat. Või on hoopis kadunud inspiratsioon?
Üks väga maitsev,ja minu jaoks mahe kook, sai tehtud sõbrannale sünnipäevaks. Armas ja väike, nagu ühele vaiksele naiselikule koositumisele kohane.



Toorjuustu-ricotta kook valge śokolaadiga
(väike 18-20cm läbimõõduga koogivorm)
Põhi0,5 pakki Kalevi śokolaadiküpsiseid
50 g sulatatud võid

Purusta küpsised köögikombainis ja sega sulanud võiga. Pane küpsetuspaberiga vooderdatud 18-20cm läbimõõduga koogivormi põhja ja külmkappi tahenema.

Täidis
400 g toorjuustu
200 g ricottat
100 g valget śokolaadi
2 dl suhkurt
5 zelatiinilehte
3spl vett
peotäis kirsse (kompoti, kokteili, alkoholis immutatud - kuidas endal tahtmist on)

Pane zelatiinilehed külma vette paisuma.
Sulata vesivannil valge śokolaad.
Seejärel sega mikseri või köögikombainiga toorjuust, ricotta ja suhkur, seejärel sega hulka sulanud śokolaad ja viimasena kirsid (või muud marjad, mida kasutad).

Pigista zelatiin üleliigsest veest ja pane suuremasse kaussi, lisa 3 spl vett ja sulata kuumaveevannil.
Seejärel lisa zelatiini juurde 3-4 spl toorjuustusegu ja sega hästi ära, lisa järgmised 3-4 spl toorjuustu ja sega läbi. Siis kalla ülejäänud toorjuust, sega ja kalla kõik koogivormi.
Lase külmkapis tarduda (selleks kulub ca 4-5 tundi aga võib hoida ka üleöö).

3 kommentaari: