teisipäev, 12. juuni 2012

Rabarberikeeks

Nädal aega tagasi palus V, et ma küpsetaks talle midagi magusat tee kõrvale. Kuna talle maitsevad keeksid ja pärmitaignast küpsetised, siis võtsin kohe lahti ühe oma lemmik kokaraamatu "Kelmikas keeksid" ja avasin esimese keeksi, mis rabarberit sisaldas, tegin taigna valmis, pistsin ahju ja avastasin alles hiljem, et seal on veel kaks küpsetist rabarberiga :) Teiste retseptidega lähemalt tutvudes, sain siiski südamesse rahu tagasi sest ahjus küpsev hõrgutis tundus siiski see kõige kõigem.



Rabarberikeeks

3 muna
2 dl suhkurt
2 dl jahu
1 dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulber
1 tl apelsiniessentsi pulbrit (Rimis Schwartau Orange Back 2x5g pakikesed), selle võib ka ära jätta
100 g sulatatud võid
3 dl kooritud ja tükeldatud rabarberit

Pane ahi 180 kraadi peale soojenema.
Sega kuivained omavahel.
Vahusta munad suhkruga kohevaks ja heledaks vahuks ja siis kalla juurde kuivained ning sega läbi. Seejärel sega juurde sulatatud või ja kõige viimasena rabarberi tükid.
Vooderda keeksivorm küpsetuspaberiga. Teine variant on lõigata vormi põhja paraja suurusega küpsetuspaberi tükk - siis ei jää keeks põhja külge kinni ja määrida vormi servad võiga. Soovi korral võib servad nt ka kookoshelvestega üle puistada.
Kalla tainas vormi ja küpseta ahjus 45-50 minutit.

Silikoonvormides küpsesid mul 3 armsat rabarberimuffinit 25minutit.

Jahtunud keeks tõsta ümber serveerimisalusele, puista üle tuhksuhkruga.
Bon appétit!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar