pühapäev, 5. august 2012

Brita kook ricotta ja vaarikatega

Augustikuus on mu väga heal sõbranna S-i sünnipäev. Kuna ta ise väga suur kokkaja pole, siis pakkusin talle, et aitan hädast välja ja teen sünnipäevaks koogi.
Kuna ma olen väga palju kuulnud kuidas kõik kiidavad oma tehtud Brita kooki ja poes iga kondiitri firma pakub seda siis mõlkus peas juba tükk aega see ka ise ära teha. Kas ikka tuleb nii hea kui Gustav Werneri oma?

Tuli super hea, pehme ja õhuline.
Brita on leidnud koha minu signatuur kookide TOP 3 seas koos Kräsupea ja Beseerulliga.

Brita kook ricotta ja vaarikatega

Põhi 
200 g  võid (toasooja)
2 dl suhkurt
4 munakollast
1,25 dl piima
2,5 dl jahu
2,5 tl küpsetuspulbrit

Vahusta toasoe või suhkruga. Klopi ükshaaval juurde munakollased. Sega omavahel kuivained ja lisa osadekaupa piim ja kuivained munasegu juurde. Vooderda 24 cm diameetrine koogivorm küpsetuspaberiga, pintselda paber sulavõiga (õliga) ja kalla pool tainast vormi, küpseta 20 minutit 175 kraadi juures. Võta ahjust ja lase jahtuda. Küpseta valmis ka teine põhi.

Beseekiht
4 munavalget
2 dl suhkurt
1,25 dl vaniljesuhkurt
mandlilaaste peale raputamiseks

Seni, kuni teine põhi jahtub, valmista besee. Vahusta munavalged, lisades kolmes osas suhkur. Lõpuks ka vaniljesuhkur. Pane vahustatud munavalge eelnevalt küpsetatud põhjale, puista peale mandlilaastud ja küpseta 175 kraadi juures 15-20 minutit, lase jahtuda.

Täidis
2 dl vahukoort
200-250 g ricotta kohupiimapasta (see, mis torus müüakse)
1 dl suhkurt
värskeid või kolmutatud vaarikaid nii palju kui endale meeldib (või muid marju)

Vahusta vahukoor suhkruga, sega juure ricotta.
Pane ilma beseeta põhi taldrikule, levita peale kohupiimakreem, puista peale vaarikad, tõsta peale beseega põhi. Puista üle tuhksuhkruga.

Head maiustamist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar