reede, 17. august 2012

Kartulipüree hakklihakastmega

Kartulipüree
10 (umbes 1 kg) keskmist kartulit
1,5 dl piima
50g võid
maitse järgi soola

Koori, tükeldakartul ja keeda pehmeks. Kurna vesi välja (kalla vesi teise anumasse, saad seda kasutada kastme valmistamisel).
Kuumuta piim ja sulata selles või.
Kalla piima ja või segu kartulite hulka ja seejärel püreesta kartulid nuiaga või mikseriga. Maitsesta soolaga.

Hakklihakaste
500 gr hakkliha
1 sibul
2 spl jahu
5 dl piima
1 dl vett (kartuli keeduvesi sobib väga kastmetele)
maitse järgi: soola, pipart ja soovi korral hakitud värsket tilli

Tükelda/riivi sibul peeneks ja pruunista pannil, siis lisa hakkliha ja prae kuni hakkliha on pruunistunud.
Maitsesta soola ja pipraga. Siis puista peale jahu, sega läbi ja kuumuta hakkliha veelkord.
Seejärel lisa piim ja vesi, lase keemiseni, alanda kuumust ja hauta madalal kuumusel ca 5 min.
Kui lisad juurde hakitud värsket tilli, siis saab kaste veelgi maitsvam.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar