reede, 18. märts 2011

Maasikad śokolaadis - õhtusöök



Paar kuud tagasi vaatasime HE-ga pilte KA sünnipäevast. Meil oli aeda kaetud imeilus laud, millel siis oli kiluvõileibu (need siis moe pärast, et oleks ka midagi soolast esindatud), kohupiimakook tosca kattega, hunnik erinevat shokolaadi ja maasikaid śokolaadis.
Poiss kohe nõudis, et tema tahab neid!!! Ma siis üritasin välja vabandada, et praegu meil pole maasikaid kodus ja tuleb poest osta. Aga seni õpime KUIDAS TEHA neid nämmasid asju. Lõin lahti youtube ja saime hunniku ideid. Laps oli väga elevil ja ei suutnud ära oodata millal maasikaid ostame...
Talvel on ikka ülemõistuse kohutavad maasikad müügil :( Rohelised ja toored ja need mis on punased on nii võltsid et ei kutsu ostma, isegi lõhna pole.
Aga eile Selkus olid täitsa kobedad maasikad müügil ja HE kohe nõudis, et tema neid tahab!!! Ok võtsime siis, et las laps kodus sööb. Kodus hakkas poiss seletama, et nüüd on vaja sokolaadi ja teeme peale lipsu nagu "see onu näitas" (otsene viide 2kuud tagasi vaadatud youtube videole) ja värvilist puru ka vaja. Ma olin täiesti unustanud selle mõtte juba ju!!! Kukkusin tuhnima köögikapis ja leidsin Fazer Block küpsetusshokolaadi. Seda oli 9 tükikest alles. Viskasin kaussi, 2min mikrosse 700W peale ja välja võttes imestasin "oooo, ära sulas" muidu ei ole ma usaldanud mikrot, ikka kuuma vee vannil. 9tk shokolaadi piisas selleks, et katta ära 14 keskmise mõõduga maasikat ja 1 väike.
Peale puistasin mandlilaaste, pärlsuhkurt, nonparelle, mõne maasika käskis laps ainult śokolaadiseks jätta. Asetasin küpsetuspaberile ja külmkappi tahenema.
HE käis pidevalt külmiku vahet ja lunis maasikaid. KA ei hoolinud üldse. Lõpuks siis võtsime välja, asetasime lauale. Kui V nägi millised nad välja tulid, jooksis ta kohe oma fotoka järele. Oli vaja ju pilt teha. Mina jooksin selle peale oma fotoka järele. Siis koos klõpsisime ja mind õpetati ka, kuidas teha normal pilt jne. Seni pole V üldse huvi ka tundnud selle vastu, et pildistada mingit SÖÖKI. See oli ajalooline hetk.
HE oli muidugi hämmingus, et no mida, on valmis ja tahaks süüa aga need kaks keelavad puutuda ja on nagu napakad kahe fotokaga maasikate kallal. Aga kui maasiakd lauale said siis poiss nautis. Ei tahtnud kellegagi jagada. 5tk saime kõrvale pandud et Mana tööle viiks ja 2 tk jäi järgmiseks hommikuks. Selline õhtusöök siis sobib lastele!!!



Maasikad śokolaadis
1 karp maasikaid
Fazer Block śokolaad (mõru, valge, piima)
kaunistuseks:
mandlilaaste, purustatud pähkleid, mooniseemneid (valge shokolaadiga päris effektne), pärlsuhkurt, nonparelle, marianne crush, tutti frutti crush, misiganes pähe tuleb

Arvesta, et ca 15 keskmise suurusega maasika jaoks peaks piisama 9 tk śokolaadi.

Sulata śokolaad juhendi järgi, kasta sisse pestud ja KUIVATATUD maasikas (mugav on hoida lehekestest).
Puista peale meelepärane kaunistus, pane küpsetuspaberile.
Jätka nii kõigi maasikatega...
Pane külmkappi tahenema.

1 kommentaar: