laupäev, 14. mai 2011

Ahjupannkook sibula ja kanafileega

Viimasest beseerulli tegemisest jäi väike apsakas külmkappi. Nimelt ma olin nii tark, et suutsin viimast, neljandat munavalget kollasest eraldades kogu selle kompoti munavalge kaussi kukutada. Nii et kollane katki läks. Kuna tavalist omletti teha ei tahtnud täna ja mingit koogitegemist meil plaanis ka polnud, siis tuli välja nuputada mingi soolane õhtusöök. Loosiõnn naeratas ahjupannkoogile.
Ahjupannkook sibula ja kanafileega

4 muna
4 dl jahu
0,5 dl õli
6 dl piima
soola

Pannkoogitaigna tegemiseks klopi lahti munad, lisa sool, õli. Sega ära. Lisa jahu ja sega vähehaaval juurde ka piim. Ürita saada klimbikestevaba tainas. Jäta tainas 1 tunniks seisma.
Siis valmista täidis:

4 sibulat (lõika rõngasteks)
ca 150 g kanafileed (võib ka mingit sinki kasutada)
sool
pipar
pune
100 -150 g riivitud juustu

Pruunista tükeldatud kanafilee ja sibul. Maitsesta ja lase jahtuda.
Pane ahi 225 kraadi peale soojenema.
Vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga, kalla sellele pannkoogitainas ja pane peale täidis.
Küpseta 20 minutit kõige alumisel siinil. Siis raputa peale riivitud juustu ja küpseta veel 10 minutit.
Serveeri mõne kastmega või hapukoorega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar