reede, 20. mai 2011

Kana-paprika-porrupirukas

Nüüd tuleb üks minu lemmikuid!!! Tõsiselt, peale seda pirukat tahangi ainult seda küpsetada. Ei ühtegi teist soolast. Ei, ei, ei!!!

Väike amps porgandi-porrulaugupiruka näol nõudis juurde ühte suuremat ampsu ka. Kuidagi tühi oleks laud muidu olnud...
Otsustasin ära katsetada ammu silma jäänud ja väga mahlase täidisega (vähemalt tundus nii- ja mulle tundus vägagi õieti) soolase piruka ka.

 
Kana-paprika-porrulaugupirukas

Tainas
2,5 dl speltajahu
75 g võid
100 g kohupiima
2 spl vett
0,25 tl soola

Täidis
300 g kanafileed sidrunimarinaadis (Talleggil müügil paras pakend)
1 spl õli
4 küüslauguküünt
1 suur punane paprika
0,5 porrut
2 muna
2 dl kohvikoort
150 g riivjuustu
sool
pipar
tüümian

Sega külm või ja jahu. Lisa kohupiim ja sool, sega läbi ja siis lisa 2 spl vett, pane külmkappi 30 minutiks.
Vooderda 24-26 cm koogivorm taignaga ja küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit.
Sel ajal kui tainas on külmkapis valmista täidis. Pruunista tükeldatud kanafilee. Lisa tükeldatud paprika, viilutatud porru, peenestatud küüslauk ja kuumuta läbi. Pane eelküpsetatud taignale.
Klopi lahti munad, lisa koor, riivitud juust ja maitseained. Kalla see täidisele peale ja küpseta ahjus 40 minutit. Kui pirukas hakkab pealt liigselt pruunistuma kata see fooliumiga siis ta ei pruunistu liigselt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar