esmaspäev, 6. juuni 2011

Krevetipirukas

Sel nädalavahetusel sai suvi minu jaoks ametliku alguse. Esimene piknik sõbrannaga aias: värske ahjust tulnud krevetipirukas ja roosa vein, panid i-le täpi peale, et edukalt lõpetada pikk ja raske kokkamist täis nädalavahetus (Emanda sünnipäeva auks) ja nautida õhtuseid päikesekiiri.


Krevetipirukas

Põhi:
3,5 dl jahu
150 g võid
2 munakollast
2 spl vett
näpuotsaga soola

Täidis:
200-250 g kooritud kevette
4 dl hapukoort/maitsestamata jogurtit
3 muna
100-150 g riivjuustu
1 tl sidrunipipart
värske till
värske petersell

Pane ahi 200 kraadi juurde kuumenema.
Sega taigna osas köögikombainis ühtlaseks massiks. Pane see 24-26 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtesse.
Torka kahvliga põhja augukesed ja küpseta 10 minutit.
Sega omavahel hapukoor, muna, riivjuust, sidrunipipar ja soovikorral till ning petersell (tilli ja peterselli võid hoopis raputada kõige peale).
Laota taignale kooritud kevetid ja kalla peale hapukoore-munasegu (kui sa tilli/peterselli hapukooe-munasegusse ei pannud siis puista see kõige peale).
Küpseta ahjus ca 30 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar