neljapäev, 9. juuni 2011

Rabarberipirukas keedukreemiga

See kook on äärmiselt mõnus amps tassi kohvi juurde, just praeguste kuumade ilmadega, mil rabarberi hapukus on mõnus "äratuskell" uimasele peale :)


Rabarberipirukas keedukreemiga

Põhi

2 1/2 dl nisujahu
100 g võid või margariini (külma)
3 spl fariinisuhkurt
1 munakollane

Rabarberitarretis
700 g rabarberitükke (kooritud, lõigatud 1-2cm)
2 dl vett
3 dl tarretisesuhkrut (DanSukker)

Keedukreem
6 munakollast
1 1/2 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkurt
3 dl kohvikoort
2 spl kartulitärklist

Sega (käsitsi või köögikombainis) koogipõhja koostisained taignaks ja pane 1 tunniks külmkappi.
Pane ahi 175 kraadi peale soojenema.
Määri 24 cm diameetrine koogivorm võiga või vooderda küpsetuspaberiga. Suru tainas vormi põhja ja servadele. Torka koogipõhja kahvliga  augukesed.
Küpseta ahju keskmises osas 20-25 min ja laske jahtuda.
Keetda rabarber madalal kuumusel pehmeks. Lisa tarretisesuhkur ja keeda veel 30 sekundit.
Kui rabarberisegu hakkab tarretuma, kalla pirukapõhjale.
Keedukreem tee valmis siis, kui tainas on valmis ja rabarberist täidis on jahtunud ja sa oled ta kallanud pirukapõhjale, kuna kreem jahtub vesivannis kiiresti.
Klopi lahti munakollased, lisa suhkur ja kartulitärklis, sega nii ära, et ei oleks kartulitärklise klompe, seejärel lisa koor, sega ära ja kuumuta vaiksel tulel kuni kreem pakseneb.
Kui tahad jahuta vesivannis või kalla leigena koogile, levita laiali ühtlane kiht ja serveeri :)

(ps. seistes koogipõhi võib rabarberi niiskusest vettida, seega oleks hea võimalikult kiiresti see nahka panna :P)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar