esmaspäev, 6. juuni 2011

Taco Paj

Meil on kontoris asjad nii kaugele jõudnud, et jagame omavahel retsepte. No kui keegi sööb midagi eriti huvitavat ja uurid, et mis pirukas see on ja kirjelduse järgi tundub superluks, siis ei saa retsepti küsimata jätta ju.

Selle piruka tegemise idee on mul peas olnud vist oma 3 kuud juba. Pole kuidagi tulnud seda õiget põhjust teha. Aga nüüd on käes suvi, selline kuum ja palav aeg, mil mind kisub millegi eksootilise ja vürtsika järele...selles pirukas on taco maitseaine, mis kohe karjub selle järele, et seda teha ja tunda Mehhiko päikest meie maal... Päris napakas, meil on ilus Eesti suvi ja mina unistan Mehhikost...

Tegelikult on Emanda sünnipäev ja kuna päevakangelane pole eriline magusasõber, siis mõtlesin, et üllatan teda sellise pirukaga. Talle väga meeldivad põnevad maitsed...
Laua kattis Manale peakokk HE isiklikult, et meie pere ja muud loomad saaks söödetud!


Taco paj

Tainas:
4dl jahu
2tl küpsetuspulbrit
50g võid
0,5tl soola
1,5-2dl piima

Täidis:
500-600 g hakkliha
1 pakk taco original mix maitseainet/pulbrit (punane pakk, leiad taco asjade juurest:)
paar viilutatud tomatit
rõngasteks lõigatud sibulat
ananassikompoti tükke

Kate:
150-200g riivjuustu
400g hapukoort (1suur pakk)
4spl majoneesi

Pane ahi 200 kraadi peale kuumenema.
Prae hakkliga koos taco maitseaine/pulbriga pruuniks.
Siis tee tainas: sega jahu küpsetuspulbriga, lisa sool, sulatatud või, piim ja sega ära. Tainas peab tulema sellise koostisega et käte külge enam ei kleepu, seega vajadusel pane jahu juurde.
Pane tainas 24-26 cm vormi põhja ja äärtele, torka kahvliga augukesed põhjale ja eelküpseta ahjus ca 10 minutit.
Pane hakkliha taigna peale vormi, kata pealt tomatiga ja sibularõngastega.
Katte jaoks sega omavahel hapukoor, riivjuust ja majonees.
Kalla kate täidise peale ja pane kõik ahju ca 35 minutiks küpsema. Kui pealt hakkab liigselt pruunistuma siis kata fooliumiga (siis ei kõrbe pealt ära).

NB! Tõsiselt rammus ja sõltuvust tekitav kõhutäis!!!

Suur aitäh retsepti eest Kadrile from office :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar