kolmapäev, 23. jaanuar 2013

Valge šokolaadi tort ricotta, banaani ja kiividega

Mis seal ikka... Laseme käia. Siit tuleb retsept tordile, mida kordan kindlasti veel - hästi suur, paks, mahlane ja mis peamine - magusaisu rahuldamiseks piisab ühest tükist

Valge šokolaadi tort ricotta, banaani ja kiividega

Põhi
4 muna / eralda munakollased ja -valged
120 g suhkurt
120 g jahu
1 tl vaniljesuhkurt

Vahusta munavalged suhkruga hästi kohevaks vahuks, siis sega juurde munakollased. Lõpuks pane juurde jahu koos vaniljesuhkruga. Vala küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm suurusesse koogivormi ja küpseta 180°C ahjus 20 minutit. Lase põhjal jahtuda ja lõika pooleks.

Kreem
200 g peeneks hakitud valget šokolaadi
200 g ricottat
400 ml vahukoort
50 ml apelsinimahla
3 lehte želatiini

Pane želatiin apelsinimahla sisse paisuma. Sel ajal vahusta vahukoor, sega juurde ricotta ja hakitud šokolaad. Seejärel sulata kuumaveevannil želatiin, lase sel jahtuda ja kalla kreemi sisse.

Kokku panek
apelsini mahla põhja immutamiseks
3 banaani / viilutatud
5 kiivit / kooritud ja viilutatud
sidrun

Aseta üks tordipõhi serveerimisalusele, immuta apelsinimahlaga, kata banaaniviiludega. Pane peale teine biskviidi ketas, immuta mahlaga ja kata kreemiga. Aseta peale kiivi viilud ja pane igale kiivi viilule tilk sidrunimahla siis ei kaota kiivi oma ilusat rohelist värvi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar