laupäev, 26. jaanuar 2013

Mooniseemnete magus karneval

See kook on ideaalne. Omavahel super koosluses nii õhuline jogurti-vahukoorekreem kui ka mõnusalt hammaste all krõmpsuv mooniseemnetest tulvil biskviit. Täidiseks olev kreem on väga hea ja maheda maitsega, sugugi mitte läägelt magus vaid pigem värskendav.
Järjekordne meeldiv ja tõeliselt maitsvalt õnnestunud üllatus raamatust "Nadja koogid 2"

Mooni-jogurtitort

Põhi
4 muna
120 g pruuni suhkurt (minu valik)
130 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
30 g kakaod
100 g mooniseemneid

Vahusta munad suhkruga kaua kuni tekib kohev ja tugev vaht, lisa kuivained, sega korralikult läbi. Vooderda 24 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga. Kalla tainas vormi ja küpseta 180°C juures 25-30 minutit. Valmis põhjal lase täielikult jahtuda ja lõika seejärel pooleks.

Täidis
250 ml külma musta kohvi
50 ml koorelikööri
20 g želatiini
100 ml apelsinimahla
400 ml vahukoort
500 g maitsestamata jogurtit
150 g pruuni suhkurt
1 tl vaniljesuhkurt

Pane želatiin apelsinimahla sisse paisuma.
Siis vahusta vahukoor. Lisa jogurt, suhkur, vaniljesuhkur ja vahustauuesti läbi.
Sulata kuumaveevannil želatiin ja mikserda vahukoore-jogurti segusse.
Sega omavahel kohv ja liköör.

Koogi kokku panekuks aseta üks põhja poolik serveerimistaldrikule, pane selle ümber koogivormi välisserv, niisuta poole koguse kohvi-likööri seguga, pane peale pool kreemi kogust, niisuta teine põhja poolik lõigatud poole pealt ja tõsta vormi sisse kreemi peale nii et koogipõhja lõigatud pool oleks allapoole, võta vorm välja ja kata pealt ja külgedelt alles jäänud kreemiga. Kui tahad peale puistada muid kaunistamise detaile siis pane need koogile enne zelatiini tarretumist.Pane kook külmkappi tarduma paariks tunniks.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar