esmaspäev, 30. mai 2011

Lihtne porgandikook toorjuustuglasuurita (toorjuustuglasuuriga)

Tulime töölt/lasteaiast koju ja hakkab pihta..."See kheeeik on draakoni kheeeik, see läheb Dalmaatsia koerale. See kheeeeik on dainasooor kheeeik, selle teeme tädi A-le. Ja see on lohe kheeeik, see on täsi Fvetale." HE joonistas juba päev varem mis kujulised koogid me küpsetame. Ma lasin tal siis koogiraamatust välja valida, milline kheeeeik on millise retsepti järgi tehtud...
Läks poiss külmiku juurde, võttis välja munad, või, piima. Kapist jahu ja suhkur...Mikser ja mitu kaussi...
Nägin, et kui ma ei sekku, siis tuleb siit järjekordselt 2 liitrit pannkoogitainast.
Kuna laps oli pähe võtnud, et täna tuleb teha Dalmaatias koerale kooki siis piilusin kiirelt retsepti üle ja avastasin, et kõik on olemas peale piisava koguse toorjuustu ja kookoshelveste. Seega tegime Draakoni kooki ehk Porgandi-plaadikooki toorjuustuglasuurita (-glasuuriga, kui seda oleks terve karp).
Tegelikult oli mul hirm ka. Olen korra varem porgandikooki üritanud teha, see oli mu elu üks jubedamaid läbikukkumisi. Küpses kogu see asi ahjus üle 2 tunni ja välja tuli ikka toores, ma siiamaani kartsin. Ma olin vaimselt valmis, et tänane kook ka ebaõnnestub ning et saatusega on juba määatud, et minul porgandikoogid ebaõnnestuvad.
Aga võta näpust, see kook tuli nii hea, pehme, õhuline, maitsev... Isegi HE, kes ongi ainult taigna segamise peal väljas, hammustas salaja koogist mitu tükki, kui see jahtus...

1 tund peale ahjust võtmist, oli porgandikooki 4 tk alles :D


Porgandikook

6 muna
6 dl suhkurt
6 dl jahu
4 tl kõpsetuspulbrit
3 tl vaniljesuhkurt
6 tl kaneeli (annab koogile kohe eriti hea maitse juurde!!!)
400 g peene riiviga riiviotud porgandit
300 g sulatatud võid

Pane ahi 200 kraadi peale soojenema.
Sulata või mikros või pliidil.
Riivi peene riiviga poragand ühte kaussi, sega jahu, kaneel, küpsetuspulber ja vaniljesuhkur teises kaussi kokku.
Vahusta munad suhkruga ja siis lisa jahusegu, porgand ja sulatatud või, sega läbi ja kalla suurele küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile.
Küpseta 30 minutit, lase jahtuda ja määri peale toorjuustuglasuur.
Kook on imehea ka ilma glasuurita ;)

Toojuustuglasuur

100g toasooja võid
200 g toorjuustu
3 dl tuhksuhkurt
kookoshelbeid

Mikserda või ja toorjuust, sega juurde tuhksuhkur. Määri jahtunud koogile ja raputa peale kookoshelbeid.

Määrisin lihtsalt Philadelphiat peale

5 kommentaari:

  1. Panin koogi just ahju, päris suured kogused on, tegin pool. Mina enda oma küll kallata ei saanud :D. Aga taigna maitse on supper.

    VastaKustuta
  2. Tõsi ta on, tainast on palju ja sellest tuleb suur plaaditäis head kooki. Loodetavasti oli ka koogi maitse super :)

    VastaKustuta
  3. Nämmmma. Tund tagasi sai ahjust välja võetud. Mõnus õhuline ja parajalt magus ka siis kui suhkurt 3dl. On väga hea ka ilma katteta. Korralik suur plaaditäis tuli.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tore, et retsepti ülespanekust nii mitmed inimesed head on leidnud. Minul on see kook kord aastas alati ahjus :) Kui on vaja suurde kollektiivi viia, siis see on üks parimaid lahendusi.

      Kustuta
  4. Ma ei ole eriline küpsetada ja küpsetan vaid aastas korra ühe kuu jooksul piparkooke aga selle retsepti järgi olen nüüd paari nädala jooksul 3 korda kooki teinud ja imelised koogid on välja tulnud. Kõik kiidavad, oma pere ja naabrid ja töökaaslased.üprgandit panen isegi rohkem.

    VastaKustuta